recepten Zeebaarsfilet-600x400.jpg

ZEEBAARS MET POMPOENPUREE

Wat heb je nodig:

Zeebaars

1 pompoen of pompoen blokjes uit koelvak of vriezer

250 gram sperziebonen 

200 gram kersttomaatjes

1 el balsamicoazijn

1 teentje knoflook

olijfolie

peper en zout

bakpapier

Schil de pompoen en hak deze in gelijke stukken. Verspreid de pompoen over het bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.

Dop ondertussen de sperziebonen en kook deze 5 minuten voor. Verwarm de olie in een pan, snij de tomaatjes doormidden en leg deze met het snijvlak naar beneden in de pan. Laat een paar minuten grillen. Blus af met de azijn en voeg de boontjes toe.

Doe een beetje boter of olie in de pan. Bak de zeebaars circa 6 minuten. halverwege voorzichtig keren.

Pureer de pompoen met de staafmixer. Schep de puree op een bord met groente. Leg hier de zeebaar over heen.

Eet smakelijk!

Wist je dat er een Fresly Fish box bestaat? Deze kan je maandelijks bestellen. Hier zitten verschillende visgerechten in die na invriezen maar liefst 3 maanden houdbaar is.