Bloem in Zonlicht

Welkom

Beste viss(t)ers

 

8 Jaar geleden waren wij, Jan Willem en Sabina Velthuijsen, in de mogelijkheid om het arbeidershuisje, wat vroeger bij onze boerderij hoorde, weer aan te kopen.

 

Dat was fijn omdat we nogal afgelegen wonen. Het is een landelijk gebied met alleen deze 2 huizen. Het voelde daardoor gelijk goed. Alleen wat was nu de beste wijze van bewonen?

Na eerst veel familie ontvangen te hebben, en uitgehoord wat goed en slecht was, hebben we de verbouwing aangepakt, en het huis als een vakantie huis ingericht.

Maar wel een vakantie huis, wat ook een thuis was. 

Dat wil dan zeggen, een vakantiehuis met alles erop en eraan. De bedden moesten opgemaakt zijn, koffie en thee op de plank en boeken en spelletjes in de kast.

 

Het begon al eigenlijk vrij snel goed te lopen. Juist omdat mensen er zich thuis voelden. 

Heel opmerkelijk voor ons was dat er vooral veel vissers op af kwamen. Heerlijk vanuit huis heen en weer lopen naar je visplek. Even lunch halen, s’middags een biertje en in de avond lekker in de tuin de wereld bespreken. Het werd zo populair dat er vaste gasten zijn, die meerdere keren per jaar komen, iedere keer in een andere groep. 

 

Dan is de vraag, wat wordt er zoal gevist? Nou, daar ga ik vanaf nu op letten. Wat ik geleerd heb is witvis, whatever that may be. Maar na de vraag van Bodil, of ik aan deze website mee wilde werken, heb ik me voorgenomen om me er in te verdiepen. Ik zal de vissers aan het woord laten.

Want wonend aan de Gracht, met dwars erop de Helomavaart, waar regionale/nationale en internationale viswedstrijden wordt gehouden, de Riviertjes de Tjonger en de Linde, en het Tjeukemeer.......vraagt dat van mij wel wat meer kennis.

 

Ik nodig dan nu ook de vrouwelijke vissers ook een keer uit om te komen kijken naar dit prachtige viswater gebied, en hun kennis aan mij over te dragen. Er is ook de mogelijkheid tot het huren van een vissersboot met electrische motor.

 

Voor de inrichting en omgeving nodig ik jullie uit mijn website te bekijken

https://www.velthuijsje.nl

 

Hopelijk mogen we u snel verwelkomen.

 

Sabina En Jan Willem Velthuijsen