Regina Procee

IN HET DAGELIJKS LEVEN

Intensive care, cardiac care -verpleegkundige en circulation practitioner in een regionaal ziekenhuis.

HAAR DISCIPLINES

Roofvis zowel vanaf de kant, als uit de boot, als uit de bellyboat. Maar ook zeker nieuwsgierig naar de andere takken van sport.

HAAR PERSOONLIJKE RECORD

Baars: 41 CM
Snoekbaars: 81CM
Snoek: 108 CM
Roofblei: 54CM

SOCIAL MEDIA

Instagram en FB: Regina_fishing

18151772611142401.jpg

Ik heb een hectische en soms een mentaal zware baan. Zeker nu er door de COVID-19 pandemie er een nieuwe dimensie van flexibiliteit en stress aan is toegevoegd. Hoe heerlijk is het dan om de rust van de natuur op te zoeken. Zodra ik in de auto stap en op weg ga naar mijn eerste stek, met mijn favoriete Spotify lijst op standje gehoorbeschadiging, laat ik de druk en stress van het dagelijks leven achter mij. Thuis heb ik al een keuze gemaakt in waar ik heen wil. De tackelboxen met de gekozen aasjes in de kofferbak, die natuurlijk altijd veel te vol zitten. Je weet het maar nooit, je zal maar net dat shadje of plugje thuis hebben liggen die toch wel heel geschikt was geweest, toch?. 

Eenmaal op de stek aangekomen wordt er een herschikking gemaakt van de aasjes, want ik ga niet van stek naar stek lopen met een tas van 10kg (denk: visserslatijn). Schepnet op de rug, hengel in de hand en gaan met die banaan, of boot, of bellyboat. 

Ik ben altijd al een buiten mens geweest en geniet erg veel van de natuur, het water, de stilte en rust. Ik kom uit een klein dorp in Friesland. Vroeger hadden we een vijver voor ons huis waar ik op vorentjes ging vissen en wanneer ik met mijn Pake en Beppe (voor de niet Friezen: Opa en Oma) mee was op de kruiser moest er natuurlijk ook gevist worden. Toen ik ouder werd ben ik het vissen wat uit het oog verloren. Ik heb veel verschillende hobby’s uitgevoerd maar genoot toch altijd het meeste van de activiteiten die buiten waren. 

Een aantal jaren geleden ben ik een paar keer met mijn vader meegegaan op zijn boot om verticalend op snoekbaars te vissen. Hier werd de kaars weer opnieuw aangewakkerd. Het water, de stilte en de rust. Toen ik ook wat begon te vangen vond ik het alleen nog maar leuker. Ik ben toch ook wel een beetje een thrill seeker en die korte momenten van spanning, oe beet!, hangen!, drillen en dan de vis landen en releasen is toch fantastisch! Niet lang daarna heb ik zelf een hengel en ander materiaal aangeschaft, ben ik mij gaan verdiepen in het kant vissen, andere roofvis soorten en verschillende technieken.

Ik ben een leergierig persoon en ben dan ook nieuwsgierig naar de andere disciplines, door dit team zal ik daar vast en zeker meer over te weten komen. Ik kijk er echt naar uit om deel te nemen aan dit platform, niet alleen om mijn ervaringen te delen door middel van blogs (en misschien zelfs wel vlogs) maar ook om nieuwe vis maatjes te ontmoeten en ervaringen te delen. Ik vis nu eenmaal veel en vaak alleen en ik hoef bij mijn vrienden echt niet aan te komen met een verhaal over die ene mega snoek die ik net gemist heb of die dikke/heerlijke dril van een rivier snoekbaars. 

Tight Lines! Tot Snel!