Jarocells stormcase 12/50 door Sophie Neitzel

. Ik zit soms dagen lang in de kayak en heb niet altijd de mogelijkheid mijn apparatuur op te laden tussen het vissen door. Deze 50Ah accu met stormcase moet daarom voor mij uitkomst bieden – ik kan niet wachten om ermee het water op te gaan.

Review Jarocells Portable Storm Case Black 12V50Ah

Merknaam: Jarocells
Productnaam: JARO-BTP50.12 PORTABLE STORM CASE BLACK
Type Product: Lithium accu / Storm case 12V50Ah
Vermogen: 600Wh
Gewicht: 8,6kg
Afmetingen: 300 x 249 x 196mm
Kleur: Beschikbaar in 3 kleuren (zwart, groen, geel)
Bijzonderheden: USB aansluiting, voltmeter, 12V aansluiting
Winkeladviesprijs: €879,50
Overig: Garantietermijn 2 jaar, Jarocells app via Bluetooth

Eerste indruk
Ruim op tijd voor mijn eerste buitenlandse trip in maanden komt de stormcase binnen. De case is netjes en compact verpakt en lijkt op het eerste gezicht op een soort kleine peli-case. Ik was al in het bezit van een Jarocells 12V20Ah voor op mijn bellyboat maar sinds de komst van mijn ietwat geavanceerdere fishfinder op mijn kayak zocht ik een accu die ik, zeker op vakantie, niet vaak op hoef te laden. Wat mij meteen opvalt is de robuuste, stoere, waterdichte behuizing van de case. Zoals menig visser breng ik vaak dag en nacht op of aan het water door, in alle mogelijke weersomstandigheden. Ik zit soms dagen lang in de kayak en heb niet altijd de mogelijkheid mijn apparatuur op te laden tussen het vissen door. Deze 50Ah accu met stormcase moet daarom voor mij uitkomst bieden – ik kan niet wachten om ermee het water op te gaan.

Testen maar!
Ik wist dat deze case van Jarocells enorm populair is onder bijvoorbeeld karpervissers of bij het gebruik van electromotoren, maar ik besluit hem te testen in de visserijen die ik het liefst doe: namelijk vanuit mijn Hobie pro angler kayak. Omdat de ruimte op een kayak beperkt is en ik het liefst zo min mogelijk meeneem, biedt een relatief lichte lithium accu in een waterdichte stormcase als deze een uitkomst. De case past precies onder mijn stoel waardoor de case niet in de weg ligt en het gewicht in de kayak toch goed verdeeld blijft. De case weegt namelijk ruim 8kg en op een kayak van 50kg is dat toch een behoorlijk aandeel. Maar echt zwaar is hij niet: deze case is te vergelijken met een loodaccu van ongeveer 12V100Ah van 30kg. De case sluit ik gemakkelijk aan met de aansluiting die immers al in mijn kayak ligt voor mijn 20Ah Jarocells. Ook voeg ik deze nieuwe accu toe in mijn app op mijn smartphone: nog een erg handige feature van Jarocells waarin je via Bluetooth contact maakt met je accu’s. De app zorgt er namelijk voor dat je altijd de accuspanning, de conditie en het aantal laadcycli van je accu kunt checken maar ook de tijd die de accu nodig heeft om weer volledig op te laden. Volledig vol laden kost overigens maar 2,5 uur en kan prima met de 20Ah Jarocells acculader die ik bij me heb. Zo check ik na elke visdag of het nodig is om mijn accu op te laden maar ik word elke avond weer opnieuw positief verrast: na zo’n 10 uur vissen zit de accu namelijk nog gemakkelijk op 75-80% van zijn capaciteit. Ik heb dus in twee weken meervalvissen in Zuid Frankrijk, na elke dag intensief gebruik van mijn geavanceerde fishfinder, de accu in totaal maar 3x op hoeven laden. Wat een gemak! Ook heeft de stormcase, zoals zijn naam al doet vermoeden, alle mogelijke weersomstandigheden doorstaan. Ik kreeg te maken met heftige onweersbuien, brandende zon en harde wind, maar de stormcase zorgt ervoor dat de accu prima intact blijft en zonder enige vorm van schade het weer trotseert.

Wat mij betreft is deze case voor de kayakvisserij een must have. Voor de bellyboat vind ik hem iets aan de grote kant, maar ik heb dan ook geen electromotor op mijn bellyboat. Voor mij volstaat dus een 20Ah accu, maar ik kan me voorstellen dat deze case ook prima te gebruiken is vanaf een degelijke PVC bellyboat met electromotor systeem achterop. De case past namelijk perfect achter de zitting – wellicht een idee voor mij voor in de nabije de toekomst. Voor nu ben ik meer dan tevreden met mijn kayak set-up en vormt deze accu met stormcase een geweldige aanvulling.

Conclusie
Na twee weken volle gas testen kom ik dan ook tot de conclusie dat deze accu met stormcase een geweldige aanvulling is voor de visserijen die ik uitoefen. Kortom: handig mee te nemen, compact, stoer, licht van gewicht, lange levensduur en in de meeste visserijen toepasbaar. Dat deze 12V50Ah stormcase permanent deel gaat uitmaken van mijn essentiële uitrusting is inmiddels wel duidelijk geworden. Wat mij vooral aanspreekt is het feit dat ik deze accu lang kan gebruiken zonder tussendoor continu op te hoeven laden. Een van mijn wensen is namelijk om nog eens een mooie kayaktocht te maken door Zweden waarin ik met alleen mijn hengels, een tentje, slaapzak en wat eten op pad ga. Om toch een idee te krijgen van de diepte en taluds wil ik wel een fishfinder mee, en natuurlijk ook mijn smartphone kunnen opladen. Een stormcase is dan onmisbaar en zal zeker deel uitmaken van mijn uitrusting.

Power in Numbers

1

Programs

1

Locations

1

Volunteers

Project Gallery