Pauline recept 2 barracudas.jpg

KABELJAUW MET RODE PESTO UIT DE OVEN

door Pauline Mink

Kabeljauw met rode pesto uit de oven. 


Dit Recept heb ik van me vroegere buurvrouw Kitty Mertz, ze is vaak te vinden en te horen in de Studio van Radio Noordkop Centraal. 

Ze kan heerlijk koken en deelt graag haar recepten met anderen.


Dus ik aan de slag want dit wou ik ook graag proeven.

En ik hou er wel van om in de keuken te staan en allerlei  recepten met vis te maken. 

En dan die geur ! Love it!


Het is niet moeilijk en je kunt het vooruit maken en dan later 20 minuten in de oven zetten die voorverwarmd  is op 180 graden.


Wat heb je ervoor nodig:


500 g kabeljauw 

Rode pesto

6 plakken Coburgham

Broccoli 

Haricots verts 

Courgette

Een ui

2 tenen knoflook

Olijfolie 

400 ml kookroom

En natuurlijk een ovenschaal.Ik had 500 g kabeljauw die ik  in zes stukjes heb gesneden.  De stukjes heb ik ingesmeerd met rode pesto uit een potje van Grand’Italia en daarna in een plak Coburgham gewikkeld en opzij gezet. Een stuk broccoli in heel kleine roosjes gesneden en haricots verts in drieën.  De laatste twee heb ik 3 minuten geblancheerd en meteen in koud water afgekoeld. Een courgette in blokjes gesneden, een ui gesnipperd en twee tenen knoflook gesnipperd.


Ui en knoflook in wat olijfolie gefruit. De courgette blokjes erbij gedaan en een flinke lepel rode pesto. Even meegebakken en toen 400 ml kookroom erbij gedaan en laten warm worden.


Het mengsel in een ovenschaal doen en de kabeljauw pakketjes ertussen leggen. De rauwe ham even insmeren met olijfolie en de schaal 20 minuten in de oven zetten. Ik heb er  aardappelpuree bij gemaakt. Maar dat is natuurlijk vrij om zelf te bepalen. Gebakken aardappeltjes zijn ook lekker erbij. 


Het gerecht Is super lekker 👍 Ik zeg probeer hem eens en het zal je verrassen.

Met dank aan Kitty.