DE VISHAAK DIE JE NIET KNOOPT.

BRON: Sportvisserij Nederland ( het visblad & Youtube)

De Easy2Hook van Waterproof Innovations is een haak die je letterlijk in één handomdraai aan je lijn bevestigt. Hét Visblad testte een prototype, maar uiteindelijk wil Waterproof met 50 maten de hele hengelsport van de juiste gemakkelijke haak voorzien.

De eenvoud en effectiviteit komen in de buurt van die van de paperclip: een gebogen stukje ijzer dat wereldwijd voor dagelijks gemak zorgt. Proefpersoon bij de test van de Easy2Hook is Surya Rutten: een charmante uptown girl die vis vooral graag gegrild op haar bord ziet en nog nooit een haak aan de lijn heeft bevestigd.

Gewapend met een vaste stok voorzien van 12/00 lijn, een 1-grams dobbertje en een blik maïs  zoeken we een plekje aan het Zuider Amstelkanaal op. Om de test eerlijk te laten verlopen, krijgt ze alleen het haakje maat 14 met de volgende summiere uitleg:
1) Leg het uiteinde van de lijn dubbel en sla deze om het knopje op de haaksteel.
2) Wikkel de lus zesmaal richting het uiteinde van de haaksteel.
3) Leg de lijn in het open haakoogje en knip het uiteinde van de lijn af.
"Dat klinkt simpeler dan het in werkelijkheid is zeker", zegt ze sceptisch. Maar door simpelweg de aanwijzingen op te volgen zit het haakje maat 14 binnen tien seconden muurvast op de lijn. "Eh, dat was het? Dan is het inderdaad wel héél erg gemakkelijk. Easy!"